Remmenservice

Waarom zijn uw remmen zo belangrijk?

De importantie van uw remmen, het lijkt vanzelfsprekend, toch zijn er in Nederland heel veel auto’s die rondrijden met versleten of niet goed werkende remmen. Wij hoeven u de impact van een niet goed werkend remsysteem niet uit te leggen. Om ervoor te zorgen dat uw remsystemen goed functioneren raden wij van Bosch Car Service Schipper aan om uw systemen regelmatig te laten controleren.

Wanneer moet u uw remschijven laten vervangen?

Slijtage komt veel voor bij uw remschijven. Na verloop van tijd wordt het oppervlak van de schijven hobbelig waardoor de remblokken sneller slijten. Wanneer uw remblokken te versleten zijn, zal er een lampje beginnen te branden in uw dashboard. Er zijn daarnaast nog een aantal signalen waaraan u versleten remmen kunt herkennen:

  • Een piepend geluid tijdens het remmen;
  • Wanneer u het rempedaal heel ver kunt intrappen;
  • Wanneer het stoterig aanvoelt;
  • Wanneer u probeert te remmen;
  • Wanneer het stuur trilt bij het remmen.

Herkent u één of meerdere signalen in uw auto? Kom dan langs bij Bosch Car Service Schipper. Onze deskundige monteurs kijken uw remmen na en vervangen deze waar nodig.

Een afspraak maken om uw remschijven te laten vervangen?

Het rijden met een niet goed werkend remsysteem is levensgevaarlijk, niet alleen voor uzelf maar ook voor uw medeweggebruikers. Laat daarom niks aan het toeval over. Twijfelt u over de werking van uw remsystemen? Laat deze dan nakijken door Bosch Car Service Schipper. U kunt gemakkelijk online een afspraak inplannen of bellen naar 0595 415056.

Team bosch car service

Uw auto is bij Bosch Car Service in goede handen